Nuorisotoimikunta

Nuto koostuu puheenjohtajasta ja kuudesta jäsenestä, jotka organisoivat liiton vapaaehtoispuolen nuorisotoimintaa ja toimivat yhteyskanavana Kuuloliittoon.

Kuvat tulossa!

Nuton jäsenet:

Marika Rajala / puheenjohtaja
Hellurei! Olen tuplaimplantisti 24-vuotias lähihoitaja Stadista. Toinen kauteni Nutossa alkoi ja sehän alkoi varsin vauhdikkaasti, kun hyppäsin rivistöstä puheenjohtajan puikkoihin. Nykyään teen töitä LapCI ry:llä järjestöassistenttina ja olen kouluttautunut vertaistukihenkilöksi. Vaikea kuulovammani on todettu ollessani noin 1,5-vuotias ja impat minulle on leikattu keväällä -17 ja syksyllä -18. Olen ollut Kuuloliiton toiminnassa mukana jo pienestä pitäen, sekä asiakkaana että työntekijänä ja Nutossa vaikuttajana. Huonokuuloisten ja imppalaisten porukkaan kuuluminen on ollut mulle tosi tärkeetä ja voimauttavaa. Vertaistuen saaminen ja antaminen, erilaiset tapahtumat, kokoontumiset ja yhdessäolo – en ikimaailmassa vaihtaisi pois. Nimittäin nuorempana ei olis vähempää kiinnostanut osallistua mihinkään tän kaltaiseen toimintaan, mutta onneksi annoin vielä yhden tilaisuuden tälle. Samalla tiellä ollaan ja monta kokemusta rikkaampana.
Ilman teitä ei ole meitä, eli tervetuloa lämpimästi mukaan toimintaan, lupaan ettet kadu valintaasi!
sähköposti: maremarika@gmail.com

Johannes Laine / VPJ ja viestintä

Moikka! Olen Johannes. 25-vuotias huonokuuloinen nuori Helsingistä. Synnyin tammikuussa -94 pikkukeskosena ja sain ensimmäisen korvantaustakojeeni 4 vuotiaana. Minulla on keskivaikea kuulovamma. Peruskoulun jälkeen opiskelin ammattikoulussa automekaanikoksi ja tein kyseisiä hommia. Tämän jälkeen päätin opiskella itselleni uuden ammatin ja valmistuin 2017 markkinoinnin tradenomiksi ja teen parhaillaan alan töitä. Huonokuuloisuuteni ei ole merkittävästi haitannut missään vaiheessa opiskeluani tai työelämässä ollessani. Olen ollut mukana Nuton toiminnassa vuodesta 2014. Huonokuuloisten leirit ja etenkin vertaisseura ovat asioita, jotka ovat olleet tärkeässä osassa nuoruuttani ja olen saanut elinikäisiä ystäviä tapahtumista! Tämän takia olen nuorisotoimikunnassa mukana! Haluan omalta osaltani mahdollistaa sen, että meillä on vertaisseuraa ja mahtavia tapahtumia yhdessä myäs jatkossa.

Yhteystiedot:
josse.laine@gmail.com
p. 044 2961047

 

Niko Seppälä, tapahtumavastaava

Hei! Olen v. 1990 syntynyt espoolainen mies. Olen toiminut nyt yli 6v. koulunkäynnin ohjaajana sekä iltapäiväkerhon ohjaajana. Kuuloliiton hommissa olen ollut viitisen kesää ohjaajana. Nyt sain mahdollisuuden olla vaikuttamassa myös Nuton puolella tapahtumavastaavan roolissa kaikkeen huonokuuloisuuteen ja kaikkeen sen ympärillä oleviin asioihin. Olen luonteeltani helposti lähestyttävä, ystävällinen, rauhallinen ja kaikki huomioonottava. Harrastan mm. sählyä, jalkapalloa ja talvella pipolätkää tulee pelailtua myös. Minulla itsellä ei ole todettu (ainakaan vielä) ongelmia kuulossa mutta silti tunnen, että olen osa tätä yhteisöä ja porukkaa.

Vilma Forsell, International-guru

Olen 23-vuotias ensimmäisen kauden nutolainen Lappeenrannasta. Olen käynyt lukion ja opiskelen nyt viimeistä vuotta terveydenhoitajaksi Saimaan Ammattikorkeakoulussa. Opintojeni ohessa olen ehtinyt tehdä erilaisia lähihoitajan ja sairaanhoitajan töitä. Harrastan ryhmäliikuntaa ja laskettelua. Pidän myös luonnossa liikkumisesta ja retkeilystä. Minulla on synnynnäinen oikean korvan mikrotia, jonka vuoksi käytössäni on ollut BAHA-kuulokoje yläasteelta saakka ja satunnaisesti muita kuulon apuvälineitä. Minulle on myös tehty oikean korvan rekonstruktio vuosia sitten. Vasen korva pelittää luomusti, mutta puuttuva suuntakuulo tuo ajoittain haasteita arkeen. Olen oppinut käsittelemään omaa huonokuuloisuutta vahvuutena. Sen myötä olen oppinut eri keinoja selvitä kuulon kannalta hankalista tilanteista, enkä häpeä huonokuuloisuuttani enää. Lapsena olen ollut mukana KLVL:n toiminnassa. Vasta nyt aikuisemmalla iällä olen taas löytänyt vertaistuen ja -toiminnan pariin, enkä voi kuin suositella Nuton toimintaa kaikille huonokuuloisille nuorille! Hääräilen nyt Nutossa KV-vastaavana ja odotan malttamattomana mitä tämä pesti tuo tullessaan. Laita viestiä, jos kysytyttää ja lähde ihmeessä Kuuloliiton toimintaan mukaan!

Puh. 040 8273257
Sähköposti forsellvilma@gmail.com

Helmi Viljanmaa/ Tapahtumavastaava / Oikea käsi

Heissan! Olen Helmi Viljanmaa. 19-vuotias pieneläinhoitajaksi valmistunut Vihdistä. Omistan kaksi implanttia, ensimmäisen sain 2,5 vuotiaana ja toisen 12 vuotiaana. Tällä hetkellä käytän vain toista. Olen aina pärjännyt hyvin ja kuulosta ei ole ollut haittaa juurikaan. Käytän joitakin apuvälineitä esim. Audiopiuhaa musiikin kuuntelemiseen. Olen tällä hetkellä aupairina Englannissa n.6kk. Olen ollut Nuton toiminnassa 2018 keväästä ja ohjaajana lastenleireillä. Vertaistuki on itselleni ollut pienestä pitäen tärkeää ja sen myötä olen aina pitänyt ”vammaani” rikkautena. Sekä lukuisia kavereita bongannut leireiltä ja tapahtumista.

Siiri Helminen / Paikallispamppu

Moi, olen 24-vuotias ja alunperin Lahdesta. Olen koulutukseltani viittomakielen tulkki ja asustelen Tampereella. Olen käyttänyt kuulokojeita pienestä pitäen. Osaan suomalaista viittomakieltä, taktiilia viittomakieltä, viitottua puhetta ja tukiviittomia. Minulla on kokemusta leireiltä ohjaajana eri järjestöjen kautta. Kuuloliiton toiminnassa olen pyörinyt muutaman vuoden ja olen päässyt esimerkiksi ohjaajaksi leirille. Nutolaisena toimin ensimmäistä kertaa. Minulle on tärkeätä vertaistuki ja mielestäni se kuuluu kaikille! Kuuloliiton kautta olen tutustunut uusiin ihmisiin ja oppinut, että voi olla ylpeästi moottorikorva!

Joel Ylivuori, Joka paikan höylä

Hei, olen 23 vuotia nuoriaikuinen helsingistä. Minulla on usher syndrooma eli, olen kuulo – sekä näkövammainen. Minulla on sisäkorvaistutteet molemmissa korvissa, jotka ovat aika uudet vielä. Olen toiminut leireillä ohjaajana jo vuosia, sekä nutossa vuosia kertynyt jo muutamia. Olen työskennellyt myös Suomen kuurosokeiden riveissä järjestön erilaisissa tehtävissä. Tällähetkellä työskentelen myynin parissa Jyskissä erilaisten haasteiden parissa joita huonokuuloisena, sekä näkövammaisena tulee. Osaan kohtalaisesti viittoa, sekä opiskelen myös taktiilia viittomakieltä. Minulle tärkeimpiä asioita ovat huonokuuloisten nuorten opiskelun mahdollistaminen ja työllistymisen haasteet, kuten ennakkoluulojen rikkominen työnantajissa. Tärkeimpänä koen hyvän vertaistuen ja helpon avun saamisen vaikeisiin tilanteisiin. Nuton riveissä aijon ajaa juuri näitä asioita, sekä pitää myös hauskaa tapahtumissa joita aiomme järjestää. Minuun saa olla yhteydessä hankalissakin asioissa.

 

Kuuloliiton toimihenkilöt, jotka työskentelevät nuorten parissa:

Taneli Ojala
Nuorisosihteeri
taneli.ojala@kuuloliitto.fi
p. 050 567 0748

Viivi Kilpeläinen
Aluetyöntekijä
viivi.kilpelainen@kuuloliitto.fi
p. 044 752 5565

Comments are closed.