Nuorisotoimikunta

Nuto koostuu puheenjohtajasta ja kuudesta jäsenestä, jotka organisoivat liiton vapaaehtoispuolen nuorisotoimintaa ja toimivat yhteyskanavana Kuuloliittoon.

Nuton jäsenet:

Marika Rajala / puheenjohtaja
Heissan! Olen tuplaimplantisti 26-vuotias lähihoitaja Stadista. Nutovuosimallia 3, joista olen ollut puheenjohtajana 2 vuotta. Vaikea kuulovammani on todettu ollessani noin 1,5-vuotias, jolloin sain kojeet, mutta ne eivät riittäneet minulle enää aikuisiällä, joten impat operoitiin keväällä -17 ja syksyllä -18. Olen ollut Kuuloliiton toiminnassa mukana jo pienestä pitäen, sekä asiakkaana että työntekijänä ja Nutossa vaikuttajana. Olen myös kouluttautunut vertaistukihenkilöksi! Huonokuuloisten ja imppalaisten porukkaan kuuluminen on ollut mulle tosi tärkeetä ja voimauttavaa. Vertaistuen saaminen ja antaminen, erilaiset tapahtumat, kokoontumiset ja yhdessäolo – en ikimaailmassa vaihtaisi pois. Nimittäin nuorempana ei olis vähempää kiinnostanut osallistua mihinkään tän kaltaiseen toimintaan, mutta onneksi annoin vielä yhden tilaisuuden tälle. Samalla tiellä ollaan ja monta kokemusta rikkaampana.
Ilman teitä ei ole meitä, eli tervetuloa lämpimästi mukaan toimintaan, lupaan ettet kadu valintaasi! ❤️
sähköposti: maremarika@gmail.com

Johannes Laine / varapuheenjohtaja

Moikka! Olen Johannes. 26-vuotias huonokuuloinen nuori Helsingistä. Synnyin tammikuussa -94 pikkukeskosena ja sain ensimmäisen korvantaustakojeeni 4 vuotiaana. Minulla on keskivaikea kuulovamma. Peruskoulun jälkeen opiskelin ammattikoulussa automekaanikoksi ja tein kyseisiä hommia. Tämän jälkeen päätin opiskella itselleni uuden ammatin ja valmistuin 2017 markkinoinnin tradenomiksi ja teen parhaillaan alan töitä. Huonokuuloisuuteni ei ole merkittävästi haitannut missään vaiheessa opiskeluani tai työelämässä ollessani. Olen ollut mukana Nuton toiminnassa vuodesta 2014. Huonokuuloisten leirit ja etenkin vertaisseura ovat asioita, jotka ovat olleet tärkeässä osassa nuoruuttani ja olen saanut elinikäisiä ystäviä tapahtumista! Tämän takia olen nuorisotoimikunnassa mukana! Haluan omalta osaltani mahdollistaa sen, että meillä on vertaisseuraa ja mahtavia tapahtumia yhdessä myäs jatkossa.

Yhteystiedot:
josse.laine@gmail.com
p. 044 2961047

Vilma Forsell, kansainvälisyysvastaava

Olen 24-vuotias huonokuuloinen Etelä-Suomen ja Kymenlaakson kasvatti, ja asun tällä hetkellä Lapissa. Olen hiljattain valmistunut terveydenhoitaja ja teen täällä töitä kaikenikäisen väestön terveyden edistämisen parissa.
Minulla on synnynnäinen oikean korvan mikrotia, rekonstruktoitu korvalehti sekä kuulon apuvälineenä käytössä luujohtoinen BAHA-laite. Apuvälineitä ei tällä hetkellä ole aktiivisessa käytössä, mutta minulta löytyy Mini-mic, jota käytin aktiivisesti opiskeluaikana.
Elämään sisältöä minulla tuovat tällä hetkellä retkeily, vaellukset, laskettelu, käsityöt ja jooga sekä ihana villakoirani Pippa.
Eksyin puolivahingossa Viivin kautta motareiden kokoukseen, ja samalla reissulla jo mukaan aktiiviseen motareiden toimintaan ja nutoon. Tällä hetkellä menossa on kaksivuotisen toimikauteni viimeinen vuosi. Olen toiminut kv-vastaavana, ja päässyt mukaan hienoihin tapahtumiin sekä Suomessa että ulkomailla.

Lähde messiin motareihin ja nutoon! Vertaistuki, kaverit ja tapahtumat sekä mahdollisuus vaikuttaa, tarviiko perustella enempää!?

Puh. 040 8273257
Sähköposti forsellvilma@gmail.com

Helmi Viljanmaa

Heissan! Olen Helmi Viljanmaa. 19-vuotias pieneläinhoitajaksi valmistunut Vihdistä. Omistan kaksi implanttia, ensimmäisen sain 2,5 vuotiaana ja toisen 12 vuotiaana. Tällä hetkellä käytän vain toista. Olen aina pärjännyt hyvin ja kuulosta ei ole ollut haittaa juurikaan. Käytän joitakin apuvälineitä esim. Audiopiuhaa musiikin kuuntelemiseen. Olen tällä hetkellä aupairina Englannissa n.6kk. Olen ollut Nuton toiminnassa 2018 keväästä ja ohjaajana lastenleireillä. Vertaistuki on itselleni ollut pienestä pitäen tärkeää ja sen myötä olen aina pitänyt ”vammaani” rikkautena. Sekä lukuisia kavereita bongannut leireiltä ja tapahtumista.

Siiri Helminen 

Moi, olen 24-vuotias ja alunperin Lahdesta. Olen koulutukseltani viittomakielen tulkki ja asustelen Tampereella. Olen käyttänyt kuulokojeita pienestä pitäen. Osaan suomalaista viittomakieltä, taktiilia viittomakieltä, viitottua puhetta ja tukiviittomia. Minulla on kokemusta leireiltä ohjaajana eri järjestöjen kautta. Kuuloliiton toiminnassa olen pyörinyt muutaman vuoden ja olen päässyt esimerkiksi ohjaajaksi leirille. Nutolaisena toimin ensimmäistä kertaa. Minulle on tärkeätä vertaistuki ja mielestäni se kuuluu kaikille! Kuuloliiton kautta olen tutustunut uusiin ihmisiin ja oppinut, että voi olla ylpeästi moottorikorva!

Fanni Heikkinen

Morjens! Olen 18-vuotias tyttö Kainuusta. Opiskelen autoalaa kaksoistutkintona, valmistun siis ajoneuvoasentajaksi ja ylioppilaaksi. Minulle tapahtui äkillinen kuulonalenema oikeaan korvaan 17-vuotiaana. Ensiksi minulla alkoi tinnittämään, jonka jälkeen kuulo heikkeni. Tinnitus jatkuu edelleen, mutta sen kanssa pystyy elämään. Minulla on käytössä oikeassa korvassa Phonak Bolero V90-SP kuulokoje, värinä punainen, koska kerran semmonen on niin saa sitten näkyäkkin! Lisäksi siinä on kohinaohjelma, eli kohina kuuluu kojeesta, joten se vie huomion pois omasta tinnituksesta, suosittelen tinnituksesta kärsiville! Apuvälineenä käytän Roger Pen – mikrofonia. Kuulon heikkeneminen ei ole vaikuttanut vauhdikkaaseen elämääni, sillä minulla on yleensä monta rautaa tulessa, esimerkiksi kaiken näköisen vapaaehtoistoiminnan kautta!

Maiju Walden

Hei! Olen Maiju, 26-vuotias huonokuuloinen äiti keväällä 5-vuotta täyttävälle tytölle. Olen valmistunut peruskoulun jälkeen ammattikoulusta leipuri-kondiittoriksi, mutta se jäi enemmän harrastuksekseni sillä mielenkiintoni siirtyi enemmän lasten parissa työskentelyyn. Minulla on synnynnäinen keskivaikea kuulovamma ja käytän molemmissa korvissa kuulokojeita. Olen ollut Kuuloliiton toiminnassa mukana pienestä pitäen. Leireillä olen ollut sekä leiriläisenä että ohjaajana. Leireiltä ja tapahtumista olen saanut paljon vertaistukea sekä tutustunut uusiin ihmisiin, joista olen saanut elinikäisiä ystäviä sekä löytänyt parhaan ystävän. Nuton toiminnassa olen ollut mukana siitä lähtien kun ikää on riittänyt.

Comments are closed.