Kaamos-risteily 2019

NUORTEN HUONOKUULOISTEN JA KUUROJEN YHTEINEN KAAMOSRISTEILY 

kirjoittanut Vilma Forsell 

Kuuloliiton ja Kuurojen liiton nuorisotoimikunnat järjestivät yhteistyössä Kaamosristeilyn Itämeren aalloilla marraskuun alussa. Osallistujia risteilyllä oli yhteensä yli 100, ja osallistujia mukana oli ympäri Suomea. vastaavanlaista yhteistyötä organisaatioiden nuorisotoimikuntien välillä on tehty edellisen kerran 15 vuotta sitten. 

Tapahtumaa edelsi molempien toimikuntien vuosikokoukset, josta jatkettiin yhteiskuljetuksin kokoustamisen jälkeen suoraan Olympiaterminaaliin risteilyhulinoihin. Kolmepäiväisen risteilyn ohjelman suunnittelu ja organisointi oli jaettu toimikuntien ohjelmatyöryhmien välillä niin, että ensimmäisenä iltana ohjelmasta vastasi Kuuloliitto, ja toisena iltana Kuurojen liitto. Ohjelmaksi oli suunniteltu hauskoja erilaisia tutustumis-, ja jäänrikkomisleikkejä sekä myöhemmin Tukholmaan tutustumisen mahdollistavia monipuolisia ryhmärasteja. 

Risteilyllä oli mukana useampi tulkki, jotka mahdollistivat kommunikaation huonokuuloisten ja kuurojen välillä. Toki muitakin kommunikoinnin keinoja oli mahdollista hyödyntää mielikuvitusta vapaasti käyttäen. Risteily sai hyvää palautetta, ja toi toisilleen tuntemattomia ihmisiä yhteen luoden uusia ihmissuhteita ja yhdistäen vanhoja tuttuja. Toive oli vastaavanlaiseen yhteistyöhön ja Moottorikorvien omalle risteilylle. Tässä siis tekemistä Nutolle ensi kaudelle. 

Kuuloliiton nuorisotoimikunta tulevana toimikautena: 

Marika Rajala, puheenjohtaja

Johannes Laine, varapuheenjohtaja

Helmi Viljanmaa, jäsen, 

Siiri Helminen, jäsen

Vilma Forsell, jäsen

Maiju Walden, jäsen

Fanni Heikkinen, jäsen

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.