Nuton pikkujoulut 26.-28.11.2021, Hämeenlinna

Nuton pikkujoulut järjestettiin Hämeenlinnassa, Evon luonnossa. Sinne osallistui 30 nuoria aikuisia. Joukossa oli muutamia ensikertalaisia, mikä oli tosi kiva juttu että saimme uusia kasvoja porukkaan. Myös tapahtuman aikana Leevi ja Fanny kuvasivat My Day-tyylistä videota YouTubeen, niin käy kurkkaamassa sitä. (https://youtu.be/303HkgsCYwU)😊 

Perjantaina kaikki saapuivat ympäri Suomesta Evon luontoon ja majoitukseen. Tutustuimme toisiimme ja leikittiin erilaisia tutustumisleikkejä. Leikkien jälkeen oli tarjolla tukeva iltapala, ja kaikilla oli kova nälkä, joten iltapala maistui. Sen jälkeen oli luvassa yhteistä iltaohjelmaa. Toimihenkilöt antoivat vihjeen, että huomenna tulee vieraileva tähti käymään täällä. Rankan päivän jälkeen osa meni nukkumaan ja osa jäi vielä juttelemaan ja pelaamaan aamuyöhön asti. 😀 

Lauantain aamulla soi/tärisi herätyskello ja suuntauduimme kaikki aamupalalle. Kun kaikki olivat syöneet aamupalan, oli aika aloittaa nuorisotoimikunnan yleiskokouksen. Sinne saapui vieraileva tähti, eli Kuuloliiton asiantuntija Paula Hesso. Kukaan ei arvannut, että hän olisi myös tulossa pikkujouluihin. Kokouksen aikana kävimme tämän vuoden tapahtumia läpi ja samalla sai ehdottaa, mitä tapahtumia järjestettäisi ensi vuonna. Fanni Heikkinen jatkaa nuorisotoimikunnan, eli Nuton puheenjohtajana ja Emma Kähkönen valittiin varapuheenjohtajaksi. Oli jännityksen aika, koska saimme ehdottaa henkilöitä, jotka sopisivat Nutoon. He esiintyivät ja perustelivat, miksi heitä kannattaa äänestää Nutoon ja mitä asioita haluaisivat tuoda seuraavaan Nuton kauteen. Ensi vuoden kokoonpano oli 6+1. Oli äänestyksen aika ja samalla kaikkia jännitti. Oli aika paljastaa äänestyksen lopputuloksen. Uudet jäsenet valittiin: Oona Konttinen, Susanna Haarala ja Janna Käsmä. Vuoden 2021 nuorisotoimikunnan tutut jäsenet jatkavat Leevi Paakkinen ja Kiia Purmonen. 

Kello löi 13, niin alkoi seuraava ohjelma, eli eräilyä/patikoimista metsässä. Porukat jaettiin 3-4 hengen joukkueisiin ja ideana oli se, että joukkueet kisaavat toisiaan vastaan ja paras joukkue voittaa. Siellä oli paljon erilaisia rasteja, missä piti suorittaa tehtäviä. Esim. Piti tehdä hätämajoituksen, laskea etäisyyden A-paikasta B-paikkaan, tunnistaa kartan merkkejä. Viimeinen tehtävä oli tosi vaikea, eli piti kiehuttaa nokipannussa olevaa vettä risukeittimen avulla. Osa ryhmästä sai veden kiehumaan ja osa ei. Ulkona oli todella kylmä ja valkoista. Kun eräily-kisa oli ohi, niin oli välipalan ja saunan aika. Monet kävivät samaan aikaan saunassa ja suihkussa, ja viimeisille jäi lyhyt suihku, koska lämmin vesi kerkesi loppua ja jäljelle jäi vain kylmää vettä. 😀 Valmistauduimme illan tärkeään ohjelmaan, eli jouluruuan aika ja pikkujoulut. Oli hyvää ruokaa, nam. Oli aika aloittaa pikkujoulut ja oli hauskoja leikkejä. Joulupukki tuli meidän luokse ja jakoivat kaikille joululahjan. Oli hauska ilta.  

Sunnuntaina sai nukkua hieman pidempään. Aamupalan jälkeen oli palautteiden aika. Palautteiden jälkeen sai lähteä kotimatkalle. Pikkujoulut olivat hauskat ja mukavat. Sain nähdä vanhoja kavereita ja sain jopa uusia kavereita. Siellä tuntee kuuluvansa porukkaan ja kaikki otetaan mukaan.  

Kirjoittaja: Oona Konttinen

Bookmark the permalink.

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.