Uusi Nuorisotoimikunta on valittu!

Uusi nuorisotoimikunta valittiin joulukuussa 2021 pidetyssä nuorisotoimikunnan yleiskokouksessa. Tästä pääset tutustumaan uuteen nuorisotoimikuntaan.

Fannista kuva

Fanni Heikkinen / Puheenjohtaja

Heissan! Olen 20v Oululaistunut Kainuulainen. Opiskelen ensimmäistä vuotta Oulun ammattikorkeassa konetekniikan insinööriksi.  Minulla on vaikea kuulonalenema oikeassa korvassa ja tinnitystä. Äkillinen kuulovamma tuli kun olin 17-vuotias ja sille ei löytynyt syytä.  Pääsin onnekseni heti Kuuloliiton tapahtumiin osallistumaan ja vertaistukea on saanut sylin täydeltä.

Nutossa olen toiminut jo pitemmän aikaa ja nyt olen toista kautta nuton puheenjohtajana ja innolla odotan mitä kaikkea keksitään tulevalle vuodelle.

Emmasta kuva

Emma Kähkönen / Varapuheenjohtaja

Morjensta vaan kaikille! Tosiaan oon kohta 19-vuotias lukiolainen, joka pääsi toiselle Nuto-kaudelle mukaan. Tällä hetkellä asun vielä Oulussa, mutta kesän jälkeen tavoitteena ois päästä Helsinkiin opiskelemaan kulttuurituotantoa. Itsellä ollut ihan lapsesta asti keskivaikea kuulovamma, joka aiheuttanut vaihtelevan määrän ongelmia ystävyyssuhteissa sekä koulussa.

Nutossa oon kuitenkin mukana juurikin siksi, että yhdessä vertaistuen avulla ja jokaisen kokemuksien kautta voimme vaikuttaa muihin ihmisiin ja tehdä tulevien moottorikorvien elämän helpommaksi.

Janna Käsmä

Moikka! Oon Janna 20-vuotias syntyperäinen kuusamolainen ja myöhemmin Ouluun muuttanut toisen vuoden Media-alan opiskelija. Minulle diagnosoitiin viisivuotiaana vaikea-asteinen molempien korvien sensorineuraalinen kuulovamma. Käytössä on ollut erilaisia kuulolaitteita. Yläasteella kuulokojeiden apu ei enää riittänyt, joten 2019 syksyllä leikattiin oikeaan korvaan sisäkorvaistute. 2020 syksyllä leikattiin toinen myös vasempaan korvaan. Kuulovamman vaikeusaste on nykyään erittäin vaikea-asteinen.

Kuuloliiton leirille menin ensimmäistä kertaa mukaan viime vuoden joulukuussa. Jännitti ihan älyttömästi, mutta pääsin todella hyvin mukaan ihanaan porukkaan. Nyt sitten olen Nutossakin ensimmäistä kertaa. Olen todella innoissani tulevasta vuodesta, uusista ihmisistä ja siitä mitä kaikkea Nutossa keksimme. Nähdään tapahtumissa! 😊

Susanna Haarala

Moi! Mun nimi on Susanna ja oon kohta 28-vuotias helsinkiläistynyt länsirannikon kasvatti. Valmistuin muutama vuosi sitten restonomiksi ja nykyään työskentelen tiimiassistenttina kansainvälisessä yrityksessä. Mulla on keskivaikea kuulonalenema, joka löydettiin kun olin 20v ja sain kojeet molempiin korviin.

Oon ollut mukana Kuuloliiton toiminnassa vasta alle vuoden, mutta homma vei heti mukanaan ja oonkin todella innoissani tulevasta Nuto-kaudesta mahtavalla porukalla! 

Oona Konttinen

Hei! Olen Oona ja 21-vuotias nuori nainen, joka on kotoisin Hyvinkäältä. Olen kaksikielinen, eli suomalainen viittomakieli ja suomi. Olen syntymäkuuro ja minulla on molemmissa korvissa sisäkorvaistutteet. Istutteet leikattiin, kun olin n. 3-vuotias oikeaan korvaan ja 9-vuotiaana vasempaan korvaan.

Olen ensimmäistä kertaa mukana Nutossa ja odotan innolla tulevaa kautta, koska meillä on huippu porukka kasassa. Olen käynyt pienestä pitäen kuulo- ja viittomakielialan järjestöjen leireillä ja tapahtumissa. Niistä on jäänyt hyviä muistoja ja saanut hyviä kavereita.

Leevi Paakkinen

Moikka, mie oon Leevi! Oon kohta 22-vuotias toisen vuoden sosionomiopiskelija Helsingissä. Alunperin oon kotosin Imatralta, missä oonkii asunu suurimman osan elämästäni. Miulla todettiin keskivaikea kuulovamma 6-vuotiaana ja alakoulusta lähtien oon ollu mukana Kuuloliiton tapahtumissa ja toiminnassa.

Kaikki tähänastiset Kuuloliiton tapahtumat ja toiminta on ollut ihan todella mahtavaa, enkä malttaisi odottaa, mitä kaikkea kivaa pääsemme keksimään tälle vuodelle uudistuneella Nuto-porukalla!

Kiia Purmonen

Heips, oon 22-vuotias Tampereen seudulle eksynyt pohjoiskarjalainen. Mulla on todettu vaikea kuulovika noin neljävuotiaana, ja vasemmasta korvasta löytyypi kuulokoje ja oikeasta taas vasta yli vuoden ollut sisäkorvaistute. Lukiosta valmistumisen jälkeen vietän tällä hetkellä toista välivuotta töiden parissa, mutta pyrin hakemaan korkeakouluihin.

Olin aktiivisesti mukana Kuuloliiton tapahtumissa lapsena, mutta ajan myötä se jäi pois. Innostuin uudelleen tästä toiminnasta viime keväänä, ja hetkeäkään en oo katunut mukana Nutossa ollessani! Oon saanu tavata siistejä tyyppejä, hyviä muistoja ja kokemuksia ja ennen kaikkea vertaistukea. Toivottavasti nähdään pian!

Bookmark the permalink.

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.