Nuorisotoimikunta

Nuto koostuu puheenjohtajasta ja kuudesta jäsenestä, jotka organisoivat liiton vapaaehtoispuolen nuorisotoimintaa ja toimivat yhteyskanavana Kuuloliittoon.

Nuton jäsenet:

Johannes Laine / puheenjohtaja

Synnyin tammikuussa -94 pikkukeskosena ja sain ensimmäisen korvantaustakojeeni 4 vuotiaana. Minulla on keskivaikea kuulovamma. Peruskoulun jälkeen opiskelin ammattikoulussa automekaanikoksi ja tein alan töitä. Nyt opiskelen Tradenomiksi ammattikorkeakoulussa Vantaalla.

Huonokuuloisuuteni ei ole merkittävästi haitannut missään vaiheessa opiskelujani tai työelämässä ollessani. Huonokuuloisten leirit ja etenkin vertaisseura ovat asioita, jotka ovat olleet tärkeässä osassa nuoruuttani ja olen saanut elinikäisiä ystäviä tapahtumista!

Yhteystiedot:
josse.laine@gmail.com
p. 044 2961047

 

 

Toni Kesti, varapuheenjohtaja / tapahtuma-vastaava

Vuoden 1990 marraskuussa syntynyt Espoolaistunut Oulun seutulainen Kärppä. Koulutukselta Nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja, mutta työkseen Erityiskoulunkäyntiavustaja sekä iltapäiväkerhon ohjaaja. Harrastuksina musiikki, liikunta, lukeminen, kaverit ja perhe, johon kuuluu kaunis vaimo ja kaksi lasta. Käyttänyt keskivaikean kuulonaleneman johdosta korvantaustakojeita jo vuodesta 1994. Itte jo pienestä pitäen ollu kiinnostunut omasta kuulosta ja kaikesta siihen liittyvästä. Olen mielestäni etuoikeutetussa asemassa huonon kuuloni myötä. Sain sen avulla kokea olevani erityinen. Sain 2000 vuonna kunnian päästä ensimmäiselle Kuuloliiton lastenleirille, sitä kautta nuorten leirille ja tämän jälkeen ohjaajaksi. Kun leirielämään ei enää iän myötä päässyt tuli suunnaksi Kuuloliiton Nuorisotoimikunnan hommat ja siellä paiskittu hommia jo vuodesta 2008. Tuttavapiirrissäni löytyvät niin huonokuuloisia, kuin ”luomukorvia” ja sitä kautta koen onnellisuutta, että ihmiset tulevat toimeen toistensa kanssa ns. kuulosta riippumatta.
sähköposti: kesti.toni@gmail.com

 

 

 

 

Viivi Kilpeläinen / some-lähettiläs, kummitoiminta

Mie oon 22-vuotias ja koulutukseltani nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja sekä ylioppilas. Alunperin olen kotoisin Rovaniemeltä. Minulla on itselläni vaikea kuulonalenema molemmissa korvissa. Omaan pitkän kokemuksen työskentelystä kuulovammaisten eri järjestöillä, liitoilla ja yhdistyksillä. Olen myös itse ollut leireillä pienestä pitäen, rooli on vain vaihtunut leiriläisestä ohjaajaksi. Tällä hetkellä opiskelen yhteisöpedagogiksi Humakissa. Sitä ennen ja sen lisäksi mie olen ehtinyt olla töissä mm. laitetyöntekijänä Linnanmäellä, koulunkäynninavustajana huonokuuloiselle oppilaalle ja vapaa-ajanohjaajana kuulovammaisten kuntoutuskodilla. Tällähetkellä työskentelen myös Kuuloliiton nuoriso-ohjaajana.
sähköposti: viivi.kilpelainen@kuuloliitto.fi

 

 

 

 

Marika Rajala / some-lähettiläs, kummitoiminta

Olen 23-vuotias lähihoitaja Stadista ja nuton ainoa sisäkorvaistutteen käyttäjä. Vaikea kuulovammani on todettu ollessani noin 1,5-vuotias ja imppa on leikattu keväällä -17. Olen ollut Kuuloliiton toiminnassa mukana jo pienestä pitäen, sekä asiakkaana että työntekijänä ja nyt nutossa vaikuttajana. Huonokuuloisten ja imppalaisten porukkaan kuuluminen on ollut mulle tosi tärkeetä ja voimauttavaa. Vertaistuen saaminen ja antaminen, erilaiset tapahtumat, kokoontumiset ja yhdessäolo – en ikimaailmassa vaihtaisi pois. Nimittäin nuorempana ei olis vähempää kiinnostanut osallistua mihinkään tämän kaltaiseen toimintaan, mutta onneksi annoin vielä yhden tilaisuuden tälle. Samalla tiellä ollaan ja monta kokemusta rikkaampana. Meidän porukassa sopu sijaa antaa, eli toisin sanoen lähe rohkeesti meidän tapahtumiin mukaan, lupaan ettet kadu valintaasi.
sähköposti: maremarika@gmail.com

 

 

 

Anniina Kauppila

Anniina Kauppila / kansainvälisyysvastaava

Oon 21-vuotias ekan kauden nutolainen Haukiputaalta, ja opiskelen hyvinvointitekniikkaa Oulun yliopistossa. Mun molemminpuolinen kuulonalenema hoksattiin 5-vuotisneuvolassa. Vasta 9-vuotiaana sain ekat kojeet, vaikka mun kuulo on aina ollu yli sen rajan, jolloin pitäis saada kojeet julkiselta puolelta. FM-laitteen sain vasta lukion toisella kun aloin osata vaatia. Kuulonaleneman ansiosta oon päässy ihan mahtaviin juttuihin mukaan, erityisesti kansainvälisen huonokuuloisten nuorten järjestön (IFHOHYP) Study sessionit ja leirit Ranskassa, Unkarissa ja Tanskassa on ollu mahtavia kokemuksia. Osittain sen takia, että tykkään paljo erilaisista kulttuureista ja reissaamisesta, mutta kansainvälisissäkin piireissä vertaistuki on se paras juttu. Erityisesti leireiltä, joissa oon ollu sekä leiriläisen että ohjaajan roolissa. Leirit on ollu tärkeässä osassa prosessissa, jossa kuulonalenemasta on tullu osa mua. Kantsii kyllä tulla mukaan Kuuloliiton toimintaan! 🙂
sähköposti: anniina.kauppila@hotmail.fi

 

 

 

William Skarbö / kansainvälisyysvastaava

Olen 23v kotoisin Espoosta, asustellut myös Norjassa pienempänä ja omaankin suomen ja norjan kansalaisuudet. Moottorit on hyrräillyt päässä jo pienestä pitäen ja kuulonani toimii upean hieno BAHA koje. Olen käynyt lukion jonka jälkeen pidin välivuoden ja opiskelin lähihoitajaksi, tulevaisuuden suunnitelmissa on opiskella vielä lisää. Äidin hienoisella painostuksella pienenä lähdin mukaan kuuloliiton lasten leireille josta jatkoin ihan itse innostuneena nuorten leireille ja ei voi muuta kuin äitiä kiittää että olen saanut unohtumattomia kokemuksia ja ystäviä loppu elämäkseni Nuton toiminnan kautta. Kansainväliseen toimintaan olen päässyt mukaan viime aikoina ja sitä kautta myös saanut huikeita kokemuksia ja uusia ystäviä. Suosittelen lämpimästi kaikille osallistumaan toimintaamme, sillä Nutossa ei painosteta, Nutossa nautitaan ja ystävystytään.
sähköposti: waltsu.skarbo@windowslive.com

 

 

Niko Seppälä, tapahtumavastaava

Hei! Olen v. 1990 syntynyt espoolainen mies. Olen toiminut nyt yli 6v. koulunkäynnin ohjaajana sekä iltapäiväkerhon ohjaajana. Kuuloliiton hommissa olen ollut viitisen kesää ohjaajana. Nyt sain mahdollisuuden olla vaikuttamassa myös Nuton puolella tapahtumavastaavan roolissa kaikkeen huonokuuloisuuteen ja kaikkeen sen ympärillä oleviin asioihin. Olen luonteeltani helposti lähestyttävä, ystävällinen, rauhallinen ja kaikki huomioonottava. Harrastan mm. sählyä, jalkapalloa ja talvella pipolätkää tulee pelailtua myös. Minulla itsellä ei ole todettu (ainakaan vielä) ongelmia kuulossa mutta silti tunnen, että olen osa tätä yhteisöä ja porukkaa.

Comments are closed.