Nuorisotoimikunta

Nuto koostuu puheenjohtajasta ja kuudesta jäsenestä, jotka organisoivat liiton vapaaehtoispuolen nuorisotoimintaa ja toimivat yhteyskanavana Kuuloliittoon.

Nuton jäsenet:

Joel YlivuoriJoel Ylivuori, puheenjohtaja

Kuuloni alkoi lähteä 3-5 vuotiaana. Kuuloni huonontuminen johtuu Usher-syndrooma nimisestä sairaudesta, jossa näkö alkaa huonontua ja muuttua putkinäöksi, tulee hämäräsokeutta, sekä kirkas-sokeutta ja kuulo alenee vuosi vuodelta. Kun aloitin koulun, niin sain ensimmäiset kuulolaiteeni, vaikka en niistä kauheasti pitänyt. Siitä lähtien olen kuulolaitteita kyllä pitänyt ja vuosi vuodelta kuuloni on huonontunut.

Tällä hetkellä työskentelen Suomen Kuurosokeat ry:llä ja tulevaisuudessa pyrin opiskelemaan ammattikorkeakouluun tradenomiksi tai sosionomiksi.

Yhteystiedot:
joel.ylivuori@gmail.com
p. 045 8750511

 

Toni Kesti


Yhteyst
iedot:
kesti.toni@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Johannes Laine

Synnyin tammikuussa -94 pikkukeskosena ja sain ensimmäisen korvantaustakojeeni 4 vuotiaana. Minulla on keskivaikea kuulovamma. Peruskoulun jälkeen opiskelin ammattikoulussa automekaanikoksi ja tein alan töitä. Nyt opiskelen Tradenomiksi ammattikorkeakoulussa Vantaalla.

Huonokuuloisuuteni ei ole merkittävästi haitannut missään vaiheessa opiskelujani tai työelämässä ollessani. Huonokuuloisten leirit ja etenkin vertaisseura ovat asioita, jotka ovat olleet tärkeässä osassa nuoruuttani ja olen saanut elinikäisiä ystäviä tapahtumista!

Yhteystiedot:
josse.laine@gmail.com
p. 044 2961047

 

Roni TattariRoni Tattari

Olen 26-vuotias media-assistentti Espoosta. Olen ollut syntymästäni asti huonokuuloinen. Pienenä lapsena käytössäni oli taskukoje, siihen asti kunnes vanhempani kyllästyivät siihen, että heitin sen aina parvekkeelta alas.

Eräänä keväänä alakerran täti toi kadonneen taskukojeen ovelle ja sanoi sen löytyneen kukkaruukusta. Siitä
lähtien korvantauskoje on ollut jokapäiväisessä käytössä.

Yhteystiedot:
roni.tattari@gmail.com
p. 044 9463512

 

 

 

Jenna JunttilaJenna Junttila

Olen 24-vuotias paljasjalkainen etelärannikon tyttö Porvoosta. Minulla todettiin keskivaikea kuulonalenema 4-5-vuotiaana, kun minua ei kuulunut hiekkalaatikolta kotia. Lapsena luulin, että olen koko maailman ainoa nuori huonokuuloinen, koska olin siinä iässä nähnyt kuulolaitteita vain vanhoilla ihmisillä, kuten naapurin
vanhalla sedällä. Täysin uusi maailma avautui, kun äitini lähetti minut yläasteikäisenä Kuhmoisiin Kopolaan  viestintäkurssille. Sittemmin oikea korvani on leikkauksella korjattu lähes normaaliksi ja tällä hetkellä käytössäni on korvantauskoje vain vasemmassa korvassa ja nautin opiskeluistani Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksella ja haaveilen menestyksekkäästä psykologin urasta.

Yhteystiedot:
junttila.jenna@gmail.com

 

Viivi Kilpeläinen

Mie oon 22-vuotias ja koulutukseltani nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja sekä ylioppilas. Alunperin olen kotoisin Rovaniemeltä. Minulla on itselläni keskivaikea kuulonalenema molemmissa korvissa. Omaan pitkän kokemuksen työskentelystä kuulovammaisten eri järjestöillä, liitoilla ja yhdistyksillä. Olen myös itse ollut leireillä pienestä pitäen, rooli on vain vaihtunut leiriläisestä ohjaajaksi. Tällä hetkellä olen pääaikaisesti töissä järjestöassistenttina LapCI ry:llä. Sitä ennen ja sen lisäksi mie olen ehtinyt olla töissä mm. laitetyöntekijänä Linnanmäellä, koulunkäynninavustajana huonokuuloiselle oppilaalle ja vapaa-ajanohjaajana kuulovammaisten kuntoutuskodilla.

Yhteystiedot:
viivi.kilpelainen@outlook.com

 

Anniina Kauppila

Anniina Kauppila

Oon 21-vuotias ekan kauden nutolainen Haukiputaalta, ja opiskelen hyvinvointitekniikkaa Oulun yliopistossa. Mun molemminpuolinen kuulonalenema hoksattiin 5-vuotisneuvolassa. Vasta 9-vuotiaana sain ekat kojeet, vaikka mun kuulo on aina ollu yli sen rajan, jolloin pitäis saada kojeet julkiselta puolelta. FM-laitteen sain vasta lukion toisella kun aloin osata vaatia. Molemmista ainaki mää hyödyn paljo, joten kannattaa aina vaatia ja kokeilla kaikkia mahdollisia apuvälineitä, ei voi tietää kuinka hirveesti ne auttaa, ennen ku kokeilee! 🙂
Kuulonaleneman ansiosta oon päässy ihan mahtaviin juttuihin mukaan, erityisesti kansainvälisen huonokuuloisten nuorten järjestön (IFHOHYP) Study sessionit ja leirit Ranskassa, Unkarissa ja Tanskassa on ollu mahtavia kokemuksia. Osittain sen takia, että tykkään paljo erilaisista kulttuureista ja reissaamisesta, mutta kansainvälisissäkin piireissä vertaistuki on se paras juttu. Myös kuuloliiton toiminnasta oon saanu tosi paljon. Erityisesti leireiltä, joissa oon ollu sekä leiriläisen että ohjaajan roolissa. Leirit on ollu tärkeässä osassa prosessissa, jossa kuulonalenemasta on tullu osa mua. Kantsii kyllä tulla mukaan Kuuloliiton toimintaan! 🙂

Yhteystiedot:
anniina.kauppila@hotmail.fi

 

Comments are closed